Produktplacering


Nu har Dove lanserat en ny duschcreme. Med svalkande effekt.






Fan va bra. För det är ju annars en effekt som uteblir när man duschar.


Ett helt vanligt telefonsamtal


Jag: Firar man Valborg i Hong Kong?

Anna:  Nej, bara i Norden. Man brände inga häxor här. De hade annat för sig.

Jag:  Ja, som att bygga imperium.  



Sedan var den diskussionen slut.


Just det ja, luggen..

I fredags klippte jag lugg och i två hela dagar stod jag ut med den. Jag kände inte att det var min grej riktigt. Såhär såg det i alla fall ut...





Men nu kommer jag ha den på det här viset, åt sidorna. Det känns mer som jag.

image133

Jag petar mig inte i näsan. Jag ville bara få med mitt nya nagellack i bild. Neonrosa.


(Jag lovar att jag inte ska tjata mer om mitt hår. Ett tag kan jag nog hålla mig)

Here we go again

- Var inte så jävla cynisk...

- Jag är inte cynisk. Jag är synsk! Jag ser att allt är skit och kommer gå åt helvete!


(Ännu ett favoritcitat av Rocky.)


Dambesök på rummet

Det blir en fullspäckad helg! Imorgon kommer Viktoria och Anna hit och stannar till söndag. My skulle också ha följt med men var tvungen att ställa in pga studier. På lördag ska det förhoppningsvis även hinnas med fika med en annan gammal kompis som är i Halmstad över helgen. Kul! Hoppas vädret är med oss några dagar till. Det verkar inte lovande... Men jag ska inte klaga, det har varit fint väder i många dagar nu, skaffat mig en härlig solbränna av att sitta på balkongen och vi har till och med hunnit med att grilla. Det blev korv. Men ingen Fader Vår.  

Ojsan, nu hinner jag inte skriva mer, måste iväg. Hej!  

Ett skepp kommer lastat...

... från Hong Kong


Jag blev väldigt överraskad när jag hittade en avi på golvet i hallen igår. Blev orolig att jag hade beställt något från internet som jag hade glömt bort, och definitivt inte skulle haft råd att betala. Nåväl. Traskade bort till OKQ8 i sällskap med Elin och tog emot ett stort mjukt paket. Däri låg ett fint, stelt silver-armband, ett par jeansshort och en bikini.
 


Tack snälla söta Anna!


Klanraggande

Skrattade gott och länge åt denna text som jag hittade i DN i morse.

Du är dumpad. Du är ensam. Du behöver kärlek. Eftersom du har tröttnat på nätdejting går du med i en förening där singlar träffas och gör roliga saker ihop, samtidigt som de letar efter en partner. Allt är toppen tills någon upplyser dig om vad en sådan förening kallas: singelklan. Att vara medlem i en klan är sällan attraktivt. Antingen tror folk att du är en blekfet "World of warcraft"- dåre som helst skulle ligga med orcher eller blodalver. Eller så tror de att du ägnar fritiden åt korsbränning och hatbrott. "'Är du ensam?" frågar ditt potentiella ragg vid bardisken. "Nej, jag är här med klanen", svarar du och ragget minns plötsligt att han eller hon glömde stänga av gasspisen och mata guldfiskarna."



Rocky

Tänk, en gång i var man hett skit och åtråvärd, men så öppnade dom Folkets Kebab på Hornsgatan och införde lådvin på systemet och resten av historien kan vi...


Jag har läst Rocky sedan urminnes tider (7-8 år). Följt hans toppar och dalar, hans misslyckanden och framgångar. Det känns som om jag känner honom. Hans serier ger mig så mycket skratt och glädje. Och ångest. Igenkänningsfaktorn är mycket hög, trots att han är en 34-årig man. Anywho, Lina ska få se och höra honom prata om hans nya film i Stockholm i veckan...

image131

Om jag är bitter och avundssjuk? Nej, varför i hela friden skulle jag vara det? (Men jag är glad för din skull Linalajnen!)  



Bild: Vette fan


Film att se

Just nu vill jag verkligen se "Funny Games" av regissören Michael Haneke (som gör en remake på sin egen film!). Hade helst sett den på bio, men det verkar som att den inte kommer till Halmstad över huvud taget. Men va kul!

Det är så jobbigt med filmer man gärna vill se men man vet att det kommer ta ett tag innan man får se dem. Jag håller redan på att hajpa sönder "Funny Games". Jag har läst recensioner, tittat på trailers och bilder. Jag vill inte, men kan inte låta bli. Recensionen i DN var hur lång som helst och avslöjade lite väl mycket. Trailern på SF´s hemsida var också rätt så avslöjande. När jag väl kommer få chansen att se den har jag säkert redan tröttnat. Damn!


image128
Bild: Google.se

En annan film som verkar lovande just nu är "Be Kind Rewind". Jack Black är med! Efter hans geniala insats i en av mina favoritfilmer "High Fidelity", så kommer han alltid ha en plats i mitt hjärta. Visst, han har gjort mig besviken många gånger, i "Nacho Libre" var det fan nära bojkott, men jag kommer nog ändå alltid tycka om honom. I små doser. Ja, i biroller helt enkelt.  

image129
Bild: Google.se


Män


Jag och min kära vän Viktoria hade för längesedan en diskussion (med glimten i ögat) angående vad som är manligt och vad som är omanligt. Detta ämne är något som kan ses ur många olika aspekter. Vår diskussion var väldigt livlig med en hel del oseriösa inslag men vi kom till slut fram till något som vi båda tyckte (och tycker än idag) är extremt omanligt:




När vuxna karlar äter kulglass i bägare med en liten, liten färggrann plastsked.


Dagens idag

Idag är jag så stolt över oss (Elin et moi), varför kan ni läsa på hennes http://dagensdisk.blogspot.com.  Jag har börjat inse att praktiken artar sig att bli mycket mer lärorik än vad jag först trodde. Härligt. Nu är det bara en och en halv vecka kvar på praktiken men det ska ändå bli skönt att komma tillbaka till skolan igen. Alla är tillbaka och allt är som vanligt igen. Och nu väntar en intensiv sista period i Halmstad. En kurs kvar sedan är man klar! Helt galet.

Har precis haft Martin på besök här hemma. Long time no see. Det blev fika, skratt och mycket prat om allt möjligt. Framtiden, vad som ska hända sen och att våren äntligen verkar vara här. Men mest pratade vi om svunna tider. Det blev många meningar som påbörjades "Minns du när...?" Det är så kul att träffa kompisar man hängde mycket med förr. Men det känns nästan som ett helt annat liv. Hjälp, vad tiden går fort!



Nåväl, nu ska jag titta på Tim Burtons remake av Apornas Planet. Mark Wahlberg är med. Jag gillar honom. Det vet ni.


Scarves och Snö

Igår var en riktigt bra utekväll! Delvis. Vi kom väldigt tidigt när det inte var så mycket folk och gick tidigt när det var som roligast. Så borde man göra oftare! Men precis innan vi skulle gå blev det nästan ett slagsmål. Jag har ju skrivit ett inlägg om att jag gillar det, men nu har jag ångrat mig. Det var tydligen gruff mellan två killar (nämen?) och de knuffade varandra så kraftigt så vi som stod bakom föll som dominobrickor. Jag stod längst bak som sista brickan i raden och föll över en kille som satt ner i en fåtölj. Han såg lite bister ut. Mitt svar blev: Det var inte jag. Bra svar. Kvällen avslutades med ett besök på McDonalds. Härliga McDonalds.


Jag blev riktigt sur över en grej igår som jag egentligen inte reagerade så mycket på just när det väl hände, men det byggdes upp en del irritation över natten och imorse när jag vaknade var jag skitsur. Men det varade som tur var inte så länge.



För övrigt har jag så galet lite pengar just nu att jag nästa vecka måste leva av vad naturen har att erbjuda. Bark och rötter och sånt. Som gammal scout så ska väl inte det vara så svårt att fixa ihop någonting. I och för sig gick jag ju ursprungligen med i scouterna för att få paddla kanot, ha en snygg scarf och få vara nära en kille jag var hemligt kär i. Han hette Valentin och var det vackraste jag hade sett. Det blev aldrig något mellan Valentin och mig. Jag lämnade scouterna kort därefter. Fast det var mest på grund av att scouterna var superkristna och vi läste Fader Vår varje gång innan vi käkade korv runt lägerelden.


Tillägg
: Min granne verkar har fått dille på Lalehs låt Snö Arn Theme. Den spelas varje dag här ovanför mig. Börjar känna mig lite hjärntvättad om jag ska vara ärlig.


Okej.

Då var den här igen. Denna ständigt återkommande förvirring. Kan den låta mig vara för ett litet tag?


Var det bättre förr?

Jag sitter på balkongen i strålande solsken och småfnissar för mig själv. Varför då? Jo, för att jag läser min gamla blogg som jag hade inne på Myspace (www.myspace.com/andreadavidsson). Vilken tönt jag var! (är. ja, jag vet)  Bara en massa babbel om jobbet, galna patienter och bitska kollegor. Jag skrev även om Foppatofflor, kontorsstolar och "snygga" västar som man kunde få låna på jobbet. Att jag uppdaterade bloggen varje dag är ju också helt sjukt. Idag måste jag verkligen kämpa om jag ska kunna uppdatera min blogg varje dag. Därför har jag haft starka funderingar på att lägga ner den. Vet inte riktigt vad jag får ut av den. Förutom fett med skrivkramp. Vissa får ju ut aggressioner, tankar, frustration och allmänt skryt om sig själva. Behöver jag få ut något av detta så tecknar jag. I alla fall ibland. Borde göra det oftare. Blogga är nog inte min kopp te helt enkelt. 

Men okej, jag fortsätter i samma spår ett tag till men sedan blir det adjö till andread.blogg.se.

     




Här är ett litet utdrag från min gamla blogg skrivet den 17/7-07:

Rubrik: Men ta en NUMMERLAPP!


Ja, Andrea är lite irriterad just nu. Hur svårt kan det vara att trycka på en knapp och vänta på sin tur?


-Jaha, skulle man ta nummerlapp innan man anmälde sig?


-JAAAAAA!!!


Jag vill skrika but it´s no use, eftersom jag sitter i en typ ljudisolerad bur.



Ang föregående inlägg

Vi var trötta


Vi (Andrea &Elin) tycker:

- om när solen skiner och man får använda solglajjor.
- inte om när solen inte skiner. då fryser man.
- inte om när persiennerna på biblioteket går ner trots att det är mulet.
- alldeles för mycket om att gå på stan.
- om choklad, chips, pizza, salt, socker, fett, tårta, glass, lösgodis, hamburgare, korv på torget, läsk.
- om effektiva rektorer.
- om mopsar.
- om när vi är ensamma på kontoret för då kan vi skriva detta inlägg.
- om måsljud.
- om bensinlukt.
- att det är kul med listor.
- att lunchpausen är det bästa med arbetsdagen.
- att Timbaland och Madonna borde gå i pension.

image127

I väntan på Nip/Tuck.

Hade en väldigt rolig kväll igår. Inte varje dag man är på härlig konsert! Jag och Elin höll låg profil till en början och höll oss mest i bakgrunden på grund av den absurt höga ljudnivån. Men sedan rockade vi loss som aldrig förr. Jag tror att vi hoppade omkring konstant i en timme, har träningsvärk idag, haha! Det togs även en hel del kort från igår. På varje kort ser det ut som jag har tagit i princip alla droger som finns. Jag kan försäkra er att det var bara några cider och att jag var allmänt high on life eller nått.

image121

image122
Randigt var grejen igår by the way! Yeah!

Nu börjar det

Later


Genus

Jag läste någonstans att det här med hur man kokar pasta skulle vara könsrelaterat. Tydligen är det så att när tjejer ska koka spagetti så bryter de av pastan på mitten innan de lägger i den i vattnet. Killar lägger i pastan som den är. Jag vet inte om detta stämmer men det verkar onekligen rimligt på något sätt. 

Själv bryter jag, vad gör ni?  


?

Varför skrubbar jag badkaret när jag har min splitternya klocka på handleden?

Så lika men ändå så olika

Idag blandade jag ihop orden lidelse och lidande. 

Fel.

Dock blev det väldigt roligt efteråt. 

Raggningsreplik?

"Hej, du har Alzheimers.... och vi är ihop."

Noter

I do believe it´s true
That there are roads left in both of our shoes 
And if this silence takes you than I hope it takes me too

So brown eyes I´ll hold you near
Couse you´re the only song I want to hear
A melody softly soaring through my atmosphere



                      


                                                           En vacker video till en vacker låt.

RSS 2.0