Rosa

Det blir ett par rosa converse för mig detta året. Vill egentligen ha ett par vita, men jag måste förnya mig lite. Imorgon får jag lön, yes!


M.B

Snart är det återigen dags för Magnus Betnér att komma till Göteborg! Den 16e och 30e maj äntrar han scenen på Konserthuset med rykande färskt material. Biljetter till detta ska bokas så fort jag får cash money.

Betnér är lite i ropet just nu angående en diskussion om bland annat Lars Vilks och yttrandefriheten. Betnér anser att Vilks teckningar var ren marknadsföring enbart gjorda för att stärka sitt varumärke. Alltså inte för att provocera muslimer eller utmana gränserna vad gäller konst och yttrandefrihet. Vilket han ska få möjligheten att göra om han vill. Betnér är en kär vän av yttrandefriheten men han anser att alla har ett ansvar och att man måste kunna ta konsekvenserna av sina yttranden.

Vilks var  i alla fall gäst i Parlamentet för ett tag sedan för att bli grillad av komikerna. (Såg dock inte programmet men har läst om det). I programmet säger Betnér till Vilks att: "Kan du inte provocera på riktigt istället och göra en istallation där någon skändar Astrid Lindgren lik". Publiken började då bua och Betnér vänder sig om och frågar dem: "Jaså, nu är det inte lika roligt med provokation helt plötsligt?" Det är är verkligen intressant. Att rycka på axlarna och skratta åt Mohammedkarikatyrerna går tydligen bra, men att skämta om Astrid Lindgren är helt oacceptabelt. Jag tycker Betnér visade sin poäng bra i denna debatten och det ska bli intressant att se om han tar upp något av detta under sin show. 





Super Michael Jackson Bros


Utgång ikväll!

Nykter. Får se hur detta går.


Dags att gå in på Spotify och byta lista från "skön musik" till "Men gud - party" så att jag kommer igång ordentligt här hemma.

På tal om Spotify, härom helgen kom plötsligt alla reklamavbrott på finska! I kanske en timme, vilket var sjukt enerverande. Jag loggade tillslut ut och efter det var det som vanligt igen. Vad fan hände?

Let it flow, let it flow, let it flow

Den här rubriken har stått på Elins blogg i hundra år känns det som. Dags att uppdatera.

Sitter på jobbet och tar en liten paus. Hade min sista salsalektion igår vilket var lite sorgligt. Alla andra i kursen ska fortsätta utan jag, känner att det inte finns pengar till nästa omgång. 1000:- är alldeles för mycket för mig just nu. Men det kanske blir en fortsättning nästa termin istället, man vet aldrig.

Snart blir det hemgång och sedan ett besök på Hagabion. Härligt att gå på bio och sedan ha några meter hem till porten.

Älskar att upptäcka ny musik.

I lördags hemma hos Lina och Jonas hörde jag en låt spelas på datorn i bakgrunden. Det var Promoes låt "Mammas Gata". Jag har alltid gillat Promoe och Looptroop, men har inte riktigt lyssnat på Promoes svenska grejer. Svennebanan var ju helt klart okej, men mer rolig än bra. "Mammas Gata" var i alla fall galet skön och det var det var ett samarbete med några andra artister, bland annat killen som sjunger refrängen, Andreas Grega. Jag gick in på Spotify och klickade mig vidare till hans musik. Fan vilka bra låtar! Egentligen är jag inte så förtjust i artister som sjunger på svenska men det här föll jag för direkt. "Jag går när ni kommer" är den vackraste låten jag har hört på länge och "Du lilla ängel" är samhällskritik när den är som bäst.


Han spelar på Stadsteatern den 17 april. Bokat.






Nytt läge.

Första april idag. Om två månader flyttar jag ut från min lägenhet i Linné. Det är inget jag längtar efter direkt för jag älskade verkligen att bo där. Men nu är det som det är och det är bara att gilla (la la la) läget. Under sommaren kommer jag bo i en lägenhet vid Kronhusbodarna precis bredvid Nordstan istället. Det funkar också. Nära till hamnen och båtarna. Jag vet att jag kommer trivas där, lite mindre yta men det är ju ändå mest sommarkläder som ska in.  

Det kommer bli en bra sommar i år! Pepp!


RSS 2.0