Dubbelmoral

Vad är grejen med Aftonbladets nöjesrubriker? Måste man göra en "fyndig" rubrik till varje liten notis? Jag förstår inte. Är det för att artikeln är så tråkig i sig som rubrikmakarna känner sig tvingade att göra det mer intressant? Jo, så är det säkert. Jag kan tänka mig att de känner en enorm tillfredställelse när de hittar den där perfekta rubriken som är sådär perfekt "träffsäker". Ibland känns det dock som att allt krut läggs på rubrikerna men att själva artikeln är lika platt som en pannkaka. Här är några godbitar från veckans skörd:



"Släng dig i väggen, Demi!"

(Artikeln handlar om Sharon Stone som dejtar en 26 år yngre man. Det är just uttrycket "Släng dig i väggen" som jag stör mig på. Så sjukt töntigt.)


"Stjärnans heta badsemester"

(Denna rubriken använder Aftonbladet alltid så fort de publicerar kort på en kändis på en strand. Ordet heta får gärna stå i röda, feta, osiga bokstäver så att vi verkligen ska förstå hur hett det är. Okej om det handlar om Jude Laws heta badsemester, men när jag ser rubriken samt en bild föreställande Rod Stewart i neongröna speedos är det inte lika kul längre.)


"Ooops! Hon gjorde det igen"

(Britney måste ångra bittert att hon gjorde en hitsingel med den titeln. Så fort det handlar om Britney Spears så ser vi alltid denna uttjatade rubrik som år efter år efter år används i artiklar om henne. Det kan handla om allt från att hon tankar bilen till att hon blir gravid. Kom på nått nytt! Och detta gäller inte bara Aftonbladet, utan alla tidningar i världen.)


"Vilka mode-missar"

(Stjärnor som inte klär sig enligt normen. Några som alltid förekommer är Mariah Carey och Bai Ling, som utöver sina karriärer är kända för att gå sin egna lilla väg när det gäller mode och trender. Något som jag ibland kan tycka borde uppskattas en smula istället för ständigt klankas ned på. Det är faktiskt kul när någon vågar sticka ut på röda mattan.)


"Slitstarkt, tjejen!"

(Modereportage om slitna jeans. Fick personen som kom på denna rubrik löneförhöjning?)


Egentligen kan jag fortsätta hur länge som helst, men jag tror att budskapet har gått fram och att det räcker för denna gång.


Ett litet tillägg: Jag klickar in på Aftonbladet nästan varje dag, så det finns väl en slags hatkärlek till dessa rubriker. Jag skyller på att jag kommer från Göteborg, och här gillar vi ju ordvitsar i alla dess former.


Vinst!

Jag är i chocktillstånd. Jag vann väskan som jag skrev om i inlägget nedan. Jag som i princip aldrig har vunnit någonting förut. Är väldigt glad för det här. Tack så hemskt mycket!


Bild: nathanelle.devote.se


Tävling!

Jag snubblade in på en rar tjejs blogg häromsistens och hittade en rolig tävling där man kunde vinna en snygg väska. Kul! Så nu länkar jag till den sidan ifall ni också vill tävla:

http://www.nathanelle.devote.se/blogs/490379/vinn-vaeska-vaerd-1499-kronor-.htm 



Ps. Lina du får inte tävla, för du vinner ju bara jämt ;)

Nya komedier

Här kommer återigen en film jag vill se med Jack Black i en biroll (kan även vara en huvudroll, vet inte säkert). Filmen heter "Tropic Thunder" och vanligtvis händer det att jag har lite svårt för denna sortens humorfilmer men jag kollade i alla fall på trailern och trots att jag inte hade något ljud på (satt på jobbet) så skrattade jag högt. Antagligen bidrog Jack Blacks helt vedervärdiga frisyr en hel del till det. Den verkar annars sjukt grabbig, men jag får väl ta det för vad det är. Som vanligt. Varför får aldrig tjejer vara roliga på film? Visst, det finns väl undantag men de är fan inte många. Orkar knappt bry mig längre. Jag vill hur som helst se den, men väntar nog tills den kommer på vhs, eller förlåt.. dvd.





En annan film jag faktiskt kan tänka mig att se på bio är "Pineapple Express" (från skaparna av "Superbad" som jag inte har sett ännu). "Pineapple Express har även den en mycket underhållande trailer som ni måste kolla in! 



 


Haha, kolla in den annars så bildsköne James Franco, vad har de gjord med honom?


Tristess..

Idag har det absolut inte hänt någonting av intresse. På jobbet var jag i en dimma och när jag kom hem stöp jag i säng och sov länge, länge, länge. Vaknade upp och nu är nu i princip. Ibland är det skönt att ha sådana här händelselösa dagar så att man kan uppskatta alla härliga och bra dagar. Helgen var härligt fullspäckad, så jag kan nog stå ut med världens tråkigaste måndag.


På tal om ingenting så var jag inne på Facebook för första gången på en vecka ungefär. Jag känner att mitt och Facebooks förhållande har förbättrats avsevärt den senaste tiden. Jag brukar alltid vara så hispig när jag är där inne, men nu är det bara all fun and games igen. Eller ja, för det mesta i alla fall. Såg att Elvira hade taggat mig på några kort. Bland annat ett där Jens ger mig en puss. Jag bad henne ta bort det, tyckte inte att det såg så bra ut där inne. Trots att Jens är 100% gay homosexual så är det ju inte alla som vet det. Hrmm... En komisk, men lite skrämmande sak är att jag hörde någonstans att 9 av 10 arbetsgivare går in på Facebook och snokar i samband med ny anställning. Är inte det helt galet?


Spoilervarning


På bordet i personalrummet ligger det en gammal tummad bok som heter "När Lucy Sullivan skulle gifta sig". Boken har legat där och skräpat sedan förra sommaren och jag har aldrig tidigare tagit någon direkt notis om den förrän i morse på rasten. Det var slut på tidningar att läsa så jag började förstrött bläddra i denna bok. Jag läser i princip aldrig "chicklitt" (ni vet, böcker skrivna av tjejer för tjejer och där allting handlar om att träffa en kille). Så jag kan verkligen inte påstå mig vara någon expert på området. Hur som helst, jag läste ca 5 kapitel och författaren presenterade fyra karaktärer. Lucy, den alldagliga huvudrollsinnehavaren som vi ska identifiera oss med. Megan, en elak supersnygging som alltid bråkar med den sura fetknoppen. Och sist har vi den beskedliga överklasstjejen som alla egentligen tycker är skittråkig. Redan här känns boken platt. Nåväl, jag fortsätter läsa och får veta att Lucy har precis dumpat sin kille, som hon tyckte var för mesig, och får av en spådam reda på att det vankas bröllop inom ett år mellan Lucy och en mystisk man. (Zzzz...) Sedan kommer jag till ett stycke som börjar beskriva Lucys bästa killkompis Daniel som hon absolut aaaaldrig skulle kunna tänka sig ett förhållande med. Daniel är självklart übersnygg och alla hennes kompis är avundssjuka på deras relation till varandra och undrar hur Lucy kan vara så naturlig med honom. Lucy bara skrattar och förstår inte vad kompisarna menar, hon och Daniel är ju bara goda vänner! Punkt. Här smällde jag igen boken och blev otroligt irriterad. Jag visste precis hur sagan skulle sluta och eftersom jag inte hade några planer på att fortsätta läsa denna skitbok kollade jag i slutet och det visar sig sluta exakt som jag förutspådde. Urk.


Hej

Det var längesedan jag faktiskt skrev någonting på bloggen nu. Det har mest bara blivit korta inlägg om saker som står på inköpslistan, någon bild eller något roligt jag har kommit på för stunden. Jag vet ärligt talat inte varför det har blivit så. Antagligen för att jag, varje gång jag satt mig ner för att skriva, har fått någon slags prestationsångest. Så jag har istället valt att skriva om så ytliga saker som möjligt. Men nu känns det som att det är dags att plita ner några rader då och då. Om livet. Ett halvår framåt har jag inte den blekaste aning om vad jag kommer att göra eller var jag kommer att befinna mig. Samtidigt som det känns nervöst och osäkert att inte veta, så tar jag det förvånansvärt nog med ro. Allt kommer att ordna sig. Just nu vill jag bara tänka på det som är just nu.


Var för övrigt och såg en rätt så bra film på bio häromsistens. "My Blueberry Nights", regisserad av Wong Kar Wai. Fina bilder och en riktigt bra Natalie Portman, men inte så värst mycket mer. Wong Kar Wai har tidigare gjort filmen "In the mood for love" som jag varmt kan rekommendera. En otroligt fint berättad historia om två bedragna människor och deras kärlek till varandra.



Hack i skivan

I början av denna dag hade jag tänkt att föra lite statistik om hur många gånger jag säger denna mening på jobbet:

"..ja...då ska vi se här..."

Planen var att göra ett litet streck för varje gång, men jag insåg att det inte gick att hålla reda på alla gånger, så mitt experiment misslyckades. Dock kom jag faktiskt fram till att varje gång jag säger "då ska vi se här", är det inte för kolla efter någonting speciellt, utan det är enbart för att vinna tid. 
 

Alltid lika trevligt med ett fint samarbete.



Artisten Ironik featuring Piff&Puff.





 


Burton i Underlandet

Är det sant? Ska Tim Burton äntligen ta sig an att regissera klassikern "Alice i Underlandet"? Att han inte har gjort det tidigare är ett mysterium i sig. Filmen ska tydligen visas i 3-D och filmas i liknande stil och teknik som "Beowolf". Hoppas att den inte blir lika barnvärlig och mesig som "Kalle och Chokladfabriken" bara. Burton är som bäst när det är 15-årsgräns som gäller. Filmen beräknas att ha premiär 2010 och ryktet är även att hans partner in crime Johnny Depp ska spela hattmakaren. Vad blir det här i ordningen? Sjunde gången dessa två samarbetar? .



Bild: google.se


Current mood

 :D

RSS 2.0