Filmquiz i casa (eller snarare lägenhet..) del Davidsson.

Jag har sagt att alla ska försöka ha någon slags filminspirerad klädsel eller accessoar på sig. Vet dock inte hur mycket folk kommer gå in för det. Men då jag är värdinna för tillställningen kommer jag definitivt ha en full mundering. Jag hoppas ni kommer se vem jag föreställer.



Ledtråd 1:

 

Ledtråd 2:




Ledtråd 3:









Jag börjar för övrigt få rejält med prestationsångest inför frågorna. I början var det lätt att komma på roliga och kluriga frågor men efter 25 stycken duggar idéerna inte lika tätt längre...




Tärror på Prinsgatan...

Jag fick plötsligt ett sådant sug efter att se på skräckfilm. Oldschool-skräckfilm från 80-talet. Alltså filmer som inte är alltför skrämmande, filmer som jag vet att jag klarar av. Anledningen till att jag brukar klara av dem är förmodligen att eventuella specialeffekter är så dåligt gjorda att jag kan skratta åt dem. Dock är jag självklart medveten om att dessa gamla filmer kan vara bra mycket läskigare än nutida skräckfilmer vilka även de kan tendera att bli skrattretande. Mest är det övernaturligt grejer som får mig att att gömma mig bakom en kudde, splatter och blod brukar gå hyfsat bra men så fort det syns ett långhårigt stirrande spökbarn i bild blir jag verkligen vettskrämd.

Läste en krönika som Fredrik Strage skrev för ett tag sedan om att det skulle komma en remake på "A nightmare on Elmstreet". Jag har av någon märlig anledning inte sett originalet när jag var liten och har därmed sluppit jobbiga men från filmen och Freddy Kruegers knivhand. Nu är remaken i ropet och har redan gått upp på bio men själv vill jag se originalet.

Så nu tänker jag planera in en skräckfilmskväll med 80-talsrullar, popcorn och bananaskids. Och jag vet en person som inte kommer att banga, nämligen skräckfantasten Lina Marthinsen.



RSS 2.0