I vantan pa nasta OS. Tornado, en tittarstorm.

Hej!

Eftersom det tog ca 6000 ar att ladda upp foton, blir det tyvarr inga har pa bloggen idag. Men jag fick upp nagra pa facebook, ga in och kolla dar vettja! (Kan ni ha overseende med de torra och trakiga kommentarerna? Jag var trott)

Nu sitter jag och Pannan och vantar pa att segelturen ska borja. 3 dagar ute i det stora bla. Inte fel alls. 


 

Airlie Beach

Nu ar vi i harliga Airlie Beach, som ligger precis vid Barriarrevet. Jag lamnade precis Anna vid stranden och tog en paus i solandet for att blogga lite. Har ju varit ganska daligt med det pa senaste. Vi var i Surfers Paradise i over en vecka och de sista tva dagarna bodde vi hos Annas kompis kille och hans rumskamrat. Vi blev otroligt bortskamda, de lagade mat och korde oss vart vi ville. Hur bra som helst. I forrgar var vi pa ett stort vattenland de har i utkanten av S.P. Det var en blandning mellan gallskrik, dodsangest och skrattanfall. Vissa av attraktionerna var helt livsfarliga, jag och Anna gjorde helt ovetandes misstaget att aka den mest fruktade attraktionen andra aket. Men det gick bra, jag svalde bara ett halvt ton bassangvatten.

Har i Airlie Beach ar planen att vi ska aka ut till Annan kompis syster som bor ute pa Hamilton Island. Vi hoppas pa att stanna har i fem ljuvliga dagar. Jag ska ta sa mycket kort jag bara kan och lagga ut imorgon. Det blir trakigt med bara text. Jaha, nu har jag bara tva minuter kvar, bast jag publicerar detta inlagg nu innan det forsvinner. Hors imorgon!


Nytt land

Da var man i Australien, narmare bestamt i Surfers Paradise. Jag och Anna bor pa ett frascht hostel med pool, till skillnad fran det i Hong Kong, vilket kanns otroligt skont. Idag har vi bara legat pa stranden (solfaktor 30!!!!) och degat an sa lange. Det ar valdigt fint vader, varmt och skont pa dagen, men natterna ar riktigt kalla, vilket upplevde inatt. Nar jag vaknade sa jag "Arhundradets kallaste natt", (Elin, gissa filmen) men vi tinade snabbt upp.

HInner tyvarr inte lagga upp nagra kort denna gangen, men ska forsoka gora det imorgon. Antingen har pa bloggen, eller pa facebook. Fasen nu maste jag dra, det ar dyrt att surfa har i Australien. 

Later 

Hong Kong del 1

I forrgar landade jag och Anna, efter en evighets lang vantan pa Heathrow, i denna storstad. Det ar svart att ta in allt man ser har, man ar helt omringad av hoghus, frenetiskt blinkande skyltar och miljarders, miljarder manniskor. Det kanns helt galet, men fantastiskt roligt. Forsta dagen var val...sadar...(vilket ni kan lasa pa annas resedagbokssida), fortsa rummet vi bodde i var helt jakla vidrigt. Fangarna i Kina pa 1500-talet levde formodligen under battre omstandigheter an vad vi gjorde dar inne. Vi har sjalvklart forevigat detta "rum" pa kort.. Nu bor vi betydligt fraschare som tur ar. Har i HongKong finns det sjukt, med betoning pa sjukt, mycket shopping. Marknader,  gigantiska kopcentrum, hal i vaggen affarer och sma stand vart man an vander sig. Jag har redan kopt pa mig en del grejer, (bla tva grymt snygga skor!) och funderar pa hur jag ska orka bara med mig allt hem till sverige, det har liksom gatt nagra dagar pa resan bara.. Imorgon aker vi till Australien och forsta stoppet blir Brisbane dar vi stannar i tva dagar for att sedan bege oss vidare uppat langs med vastkusten.

Nasta gang jag skriver ska jag forsoka lagga upp lite kort!

Hors snart igen!


Näst sista dagen i Sverige...

...på ett litet tag i alla fall. Men jag ska försöka hålla bloggen vid liv under resan. Hoppas ni tittar in här ibland.



Kommer sakna er där hemma. Puss! 

Fredag!

Såhär extremt snygg inbillar jag mig att jag kommer att bli när luggen klipps. Ett litet klipp och vips, så får man hela paketet med Jessica Albas ansikte och kropp på köpet liksom.



Det är väl härligt hur mycket man kan lura sig själv ibland?



Nä, dags att återgå till reseplaneringen. Nu är det inte många dagar kvar... gulp. Jag har nog aldrig haft så mycket resfeber i hela mitt liv.

Syskon

Mina småsyskon har blivit så stora nu, lägger upp några bilder så ni får se från mitt besök hos pappa förra veckan. Ser ni några likheter?









Tala i tungor

Det finns vissa (ja, ni vet vilka ni är) som stör sig på att tungorna på min "vita" Converse-skor glider åt sidan så att strumporna syns stup i kvarten. Nu är ju fallet så att även jag stör mig extremt mycket på detta djävulskap. Så nu det är hög tid att köpa ett par nya! Hmm... Jag råkade precis se att jag tydligen har planerat sen länge att köpa ett par nya Converse. Redan i mars var mina skor, jag citerar, "sjukt slitna och fula". Ni kan ju bara föreställa er hur de ser ut nu. (Egentligen har de förmodligen inte förändrats någonting, men ja, ändå.)

 


Fredag!

Dagen började sådär lagom bra. Ramlade i en stentrappa på väg till spårvagnen. Tjejen framför vänder sig om när jag ramlar men fortsätter sedan framåt utan ett ljud. Även om jag inte slog mig, hade det ju varit trevligt med ett "oj, hur gick det?".


Idag är troligtvis sista dagen på jobbet. Känns lite sorgligt på något sätt, det gör det alltid. Jag bjuder på en stor vetekrans som jag köpt på Pressbyrån för 40 spänn. Stekigt värre. Nästa vecka har jag tackat nej till allt jobb, utom möjligen på onsdag då det kan hända att jag hoppar in. Beror på hur bra övertalningsförmåga chefen har. Egentligen hinner jag inte alls det, har galet mycket att planera och packa inför resan som går av stapel den 14 oktober. Det är snart det. Jag inte riktigt förstått att jag ska åka och vara borta i tre månader. En liten parentes bara.  


Häromdagen satt jag och filade på några listor jag har skapat inför resan. Listor är alltid bra att ha. Jag har två stycken. Att köpa. Att göra. Nu ser jag på "att köpa" -listan att jag har skrivit dit: Bekväma kortbyxor.


Kortbyxor?


Vad är det? Menade jag shorts? Är jag 100 år gammal? 


En fråga till mina Gbg-läsare:

Den sjunde oktober kommer det ett danskt band till Sticky Fingers som jag har tyckt om i många år. Saybia. Jag har aldrig sett dem live innan, så det skulle vara väldigt roligt att äntligen få göra det. Men jag vill inte göra det själv. Kruxet är att det kostar 180 :- och hela kalaset är beläget på en tisdag, så jag har full förståelse om ni inte har råd eller har tid. (Råd har inte jag heller egentligen.) Men finns det någon som vill?






RSS 2.0