Dagens ordspråk:

Man ska inte ropa hajp förrän man är över nyårsafton.

Current mood:

Inte så glad. Datorn är trasig.

Olika julkalendrar.

Jag såg en lista i en tidning där de räknade upp alla julkalendrar som har varit genom tiderna. Jag insåg till mig förskräckelse (nja) att jag bara kände igen ett par stycken. Den första jag kommer ihåg var Ture Sventon 1989. Då var jag bara fem år. Men jag minns semlorna, att han inte kunde säga S och mattan han flög på. 1990 kom Kurt Olssons Julkalender och den gillade jag verkligen. Damorkestern och allt det där. Året därpå kom den bästa av alla, Sunes jul. Det hade ALLT och är rolig än idag. Efter Sune kom Klasses Julkalender 1992. Mycket mysig, jag hade till och med kasettbandet med alla hans julsånger. Klasse bodde uppe i en enorm gran i skogen och jag ville inget hellre än att bo i en julgran jag med. Efter Klasse kom två stycken kalendrar som jag inte minns alls. Men 1995 sänds Jul i Kapernaum som jag har svaga minnen av, minns dock inte handlingen. 1996 kommer Mysteriet på Greveholm och det minns jag nog mest för att My hade den på VHS som vi satt och kollade på ibland. 1997 gick Pelle Svanslös och det är faktiskt den sista julkalendern jag har minnen av. Det är konsigt. Känner nästan inte igen namnen på de kalendrar som sänts efter 1997. Vilka kommer ni ihåg bäst? Iår har jag verkligen inte tittat. Superhjältar? Nej tack.


  

Håkan. Väntar på dagen då den här frisyren blir modern hos killarna igen.

Fiddy cent.

 

 

You know what 50 cent said when he saw his grandmother making socks?

 

 

gee, you nit!


För exakt ett år sedan.



Det här var på Filippinerna och jag har aldrig badat så mycket som jag gjorde när vi var där. Självklart var jag livrädd för hajar i vanlig ordning, men jag badade jämt ändå. Det fanns inte så mycket annat att göra. Anna låg magsjuk i åtta dagar inne på rummet. Det roligaste på dagen var när mannen som jonglerade med kokosnötterna sprang förbi, han var helt vrickad. Varje dag, sprang han omrking och jonglerade på stranden. Och han sprang jävligt fort.



Fina minnen det.

Jag...

..behöver en massa G!

Är officiellt pank...

Skulle köpa nagelfil idag för 20:-, medgavs ej. Life´s a bitch.

Saker jag gör när jag egentligen behöver plugga:


  • Städar (En klassiker som vi alla någon gång har upplevt)

  • Bloggar (Och inser faktiskt mer och mer hur roligt det är)

  • Tvättar (Det är nu man ska passa på)

  • Tittar på konstiga klipp på Youtube. (Typ Anaconda kräks upp en flodhäst och Mannen med världens längsta näsa.)

  • Skriver en recension på Timbalands nya album. (Som jag ändå bara kommer spara här på datorn. So what´s the fucking point?)

  • Blir jävligt förbannad över att tvättmaskinen går sönder med alla mina svarta kläder fridfullt skvalpandes där inne och det går inte på något sätt att öppna luckan.

  • Blir glad igen när fastighetsskötaren kommer och räddar mig och mina kläder. Vi fick dra i det lilla gömda nödstoppet så att allt vatten forsade ut på golvet i tvättstugan. Jag stod och svabbade i en kvart.


Så där ja, nu var det här gjort och skrivet. Kanske kan försöka återgå till pluggandet igen. Nej just det, måste ju laga mat också....

Ni måste se detta.

Jag tror i och för sig att ni som läser min blogg även läser Elins blogg. Men om ni nu skulle ha missat den så länkar jag nu till ett helt hysteriskt inlägg. Klippet handlar om en liten, liten pojke som bara säger vad han tycker. Se och njut

Heja USA!

Hej dagen!

Igår var jag så trött att jag låg i soffan fyra-fem timmar efter jag kom hem från spinningen. Jag reste knappt på mig en enda gång. Jo, när jag var tvungen att uppsöka toaletten. Men det var en kamp kan jag tala om, hela kroppen spjärnade emot. Men idag är en ny dag. Nya tag och allt det där. Ska strax till skolan och sedan ska jag tvätta och plugga. En höjdardag med andra ord.





Julpysslandet fortsätter...

Fast inte i praktiken utan mer i teorin. Sitter inne på Tv4play och tittar på Leilas Jul. Det är glöggspritzrar, knäck, marsipanhumrar, chokladmandlar, choklad- och kolapaj och så pepparkakshus. Ja, allt som innehåller socker helt enkelt. Det ser otroligt mysigt ut där i hennes lilla kök, genomtänkt och perfekt. På gränsen till kräkframkallande. Fast jag gillar ändå Leila, hon står för sina onyttiga recept i all diethets som genomsyrar alla matlagningsprogram på Tv. Mer sånt!







Ledig kväll.

Sitter vid köksbordet och julpysslar. Till en början kände jag mig ganska överambitiös och jobbig, men efter ett tag så började jag tycka att det var riktigt mysigt.  Det här året har jag känt mer julstämning än på länge. Det kan bero på att jag var bortrest förra julen och missade alla gamla traditioner som kommer intågandes i slutet av november här i Sverige. I år har jag till och med tagit på mig uppdraget att fixa allt julgodis till självaste dopparedagen! Så någon dag innan Julafton åker jag och hämtar upp sysslingarna som ska få hjälpa till här hemma och baka.









Vilket kletigt inlägg, men så får det bli.

Idol? En karaoketävling? På ett dåligt sätt?





Ja.

I ottan.

Klev upp klockan sju och begav mig ut för att gå en timme. Det var jävligt kallt och jävligt mörk. Jag ångrade varje sekund av det när jag var ute, men när jag kom hem igen till min varma lägenhet så var det nog värt det i alla fall.

Nu ska jag äta pannkakor med blåbärssylt till frokust.

Det har börjat...

Jaha, då var det dags. Jag har blivit Twilight-frälst. På riktigt. Konstigt nog skedde det inte då jag såg den första filmen Twilight någongång i somras, utan igår när jag såg den senaste filmen New Moon. Den första filmen tyckte jag inte så värst mycket om. Den var ganska långtråkig och jag kom på mig själv med att titta ut genom fönstret och tänka på helt andra saker under tiden. Visst är huvudpersonerna vackra att se på och deras kärlek är fin men jag kände mig mest uttråkad.

Men igår. Jag och Frida skulle fira att tentan var över med att gå på bio. Det blev som sagt New Moon. Och jag vet ärligt talat inte vad som hände. Jag bara sögs in i hela den världen och blev så tagen av allting på något obeskrivligt sätt. Idag har jag pratat om filmen hela tiden. Alla meningar jag har påbörjat har sett ut såhär: "Men hur var det nu i den första filmen?" "Varför gjorde han så?" "Jag tyckte bättre om varulven" Och bla bla bla. Jag hade tur då Johanna är ett riktigt Twilightfan och inte hade något emot att diskutera filmen stup i kvarten.

Jag som filmvetare borde verkligen veta bättre. För visst finns det en mängd olika saker att kritisera i filmen. Exempelvis manuset, vad hände med det? Men jag ska inte förstöra filmen med sånt tjaft, istället ska jag vältra mig minnet i omöjlig kärlek, vampyrer, varulvar och undebart soundtrack.

RSS 2.0