Minnesstund

Om det ar nagon av er som undrar varfor det bara ar jag, Andrea Davidsson, pa alla bilder ar det for att jag snor alla fran Anna. Hon ar fotografen. Min egna, arvda kamera har gatt i graven. Ja, Elin, du laste ratt. Din trogna tjanare har dragit sin sista suck.

Jag ska forklara hur det gick till:

Nar vi var ute pa seglingen sa var vi, som jag skrivit tidigare, pa ett stalle som heter Whitehaven Beach. Dar pastas det finnas den finaste sanden i varlden. Innan vi gar i land, upplyser dykintruktoren oss att vi kan rengora smycken och tander i den finkorniga sanden om vi vill det. Men att vad vi an gor, tappa for guds skull inte kamerorna! 

Det forsta jag gor nar jag kommer dit? Tappar kameran i sanden.  

The End.

Till havs.

En gang i tiden var jag bra pa det har med uppdatering. Vill jag tro i alla fall..

Vi ar fortfarande kvar pa Phi Phi, men aker har ifran i morgon. Reseplanen har andrats an en gang och Malaysia far vi nog hoppa over helt och hallet, vilket kanns trakigt. Nasta stopp blir pa on Kao Tao, aven den belagen i Thailand. Sedan far vi helt enkelt se var vi hamnar. Sa innan den 17 dec, da vi aker till Filippinerna, lever vi vind for vag. Filippinerna ar for ovrigt det stalllet vi kommer att spendera jul och nyar pa. Ska bli intressant att se hur det blir. Nagra forslag pa hur man far julstamning? Tomtemossa ar ju givet. 

Igar gick jag omkring pa jakt efter nya bocker att lasa. Det finns nagra bokhandlar har pa Phi Phi, dar begagnade bocker saljs. Sjalvklart finns det bocker pa svenska ocksa. Problemet ar bara att de slitna gamla ackliga bockerna ar dyrare an vad nya bocker kostar hemma i Sverige. Skandal! Men det ar val bara att bita i det sura applet antar jag, natt maste jag ju lasa. 

Ni kanske sag bilder fran nar jag och Anna var pa Maya Beach som jag lade ut pa Facebook igar. On ar fantastisk och stranden likasa. (Varfor later jag alltid som 73 ar nar jag beskriver vacker natur?) Jag lagger upp nagra har ocksa for er (mamma) som inte har Facebook. Pa stranden fick man verkligen gora sitt yttersta for att forsoka ignorera de tusen andra turisterna som besokte on. Fan vad jag klagar, jag ar ju sjalv en turist.





Batsman


Anna kallade mig for lantlolla, jag forstar inte varfor.


Snabbt gick det.





Har hittade vi ett litet stalle dar ingen annan var.


Vi betalade 1000 bath for tre timmar, kunde verkligen ha stannat langre. 





 

 



   

Uppdatering

Nu har vi lamnat Australien och befinner oss istallet i Thailand, pa Phi Phi. Egentligen skulle det ju bli Bali efter Australien, men i och med oroligheterna dar sa bestamde vi oss for att strunta i det stallet. Avrattningen av de mannen som bomdade pa Bali for ett par ar sedan skedde ungefar samtidigt som vi skulle varit dar. Dumt. Sa det blev blev bast sahar. Vi landade i Phuket och stannade dar en natt, sedan akte vi direkt till Phi Phi. Det ar valdigt fint har, trivs mycket bra. Igar paddlade vi runt omkring on med kajak, och ja, traningsverkar ar inte nadig idag kan jag tala om. Men det var det vart, vi paddlade over till Monkey Beach dar apor sprang runt losa och blev matade med banan av alla turister. Marklig syn. Snorklingen var i alla fall riktigt bra, fina fargglada fiskar som simmade valdigt nara och var nyfikna pa en. Jag och Anna hade tyvarr gjort misstaget att kolla pa filmen "The Beach" kvallen innan vi snorklade sa ingen av oss vagade ut speciellt langt. Javla Leo.

Om jag sa att det var mycket svenskar i Australien sa kan det inte riktigt mata sig med vad det ar har. Men det vet val alla som har varit pa denna on. Svenskar overallt, i alla aldrar. Veckorevyn, Slitz och Djungevral i affarerna. Men det gor inte sa mycket, det ar ett sa trivsamt stalle anda. 

Det har nu gatt lite mer an halva tiden pa resan. Men det kanns som att jag har varit borta hur lange som helst. Tiden gar bade fort och langsamt pa samma gang. Idag ar det en manad kvar till julafton, julstamning? Vad ar det? 

Nagra bilder fran Thailand. So far:

Har har vi precis stigit av farjan till Phi Phi


Bananpankaka. Ja, det har blivit nagra sadana..


Hmm...Laskigt..


Denna spindeln lever inte langre. Det var den eller jag.


Har var Anna glad! Dagen efter, inte lika glad..


Paddlingen. Och ja, flytvasten sitter javligt langt upp. Den akte av sen.


Sota monkisar.


Fint!


V hittade en ode strand dar jag plockade med en massa snackor. Far man ta med dem hem till Sverige? Eller kommer jag att bli skjuten i tullen?






 

 

  

Room issues

Nast sista dagen i Byron Bay, snart vankas Sydney. Det ar riktigt labilt vader har. Lokalskurar titt som tatt som varar i nagra minuter. Idag "solade" vi i regnet, ingen orkade resa pa sig. Hojden av lathet.

Pa detta hostel vi bor pa nu bor vi tillsammans i ett rum med tio andra pers, tyskar, italienare och svenskar. Jag kan saga att det ser ut som fan dar inne. Jag ligger overst i en vaningssang och ar livradd varje natt att jag ska ramla ner pa all skit som ligger pa golvet och do. Och pa tal om svenskar sa finns de overallt har i Australien, man kommer helt enkelt inte ifran dem. Typ alla ar fran Stockholm, hur manga ar dem egentligen? Det maste vara helt tomt i den staden.

Jag har haft lite hemlangtan de senaste dagarna, eller snarare att jag saknar er dar hemma. Kan ni inte komma hit?




Just det, mitt Skypekonto heter andrea.davidsson, adda mig dar! Eller skriv era, sa addar jag er.

Byron Bay!

Vi har bara varit har i nagra timmar, men bade jag och Anna tycker redan att detta verkar vara en toppenstad. Sa himla mysig. Vi kom hit fran Surfers Paradise dar vi stannade till for att ge Annas vanner nagot fint for att vi har fatt bo dar. Det blev tva t-shirts dar det stod " I'm not an alcoholic, I'm australian" och solglasogon formade som hjartan. Det gick hem. 

I Surfers hamnade vi pa en stalle dar de hade en massa outlets. Billabong, Roxy, Quicksilver, you name it. Ja, det var ganska trevligt kan jag saga. Vi kom en med nya bikinis, halsband och fotlankar. 

Jag lagger upp lite blandade bilder fran senaste tiden. Fler kommer pa facebook i morgon! 


Pa restaurang i Surfers Paradise. 



Utanfor ett hostel i Noosa. 


De tre musketorerna, haha!



Pa seglingen. Som grodman. 



Pegasus!


Underbara Whitehaven Beach.


Utsikt over hela stranden.


Harliga tider.


Ja tack!


 


Men stress!

Det har hant en del sedan jag skrev sist, vilket kommer att bli svart att sammanfatta. Hur som helst sa bestamde jag och Anna oss, som jag skrev i forra inlagget, att bege oss ut pa en segeltur i tre dagar. (Kostade skjortan) Vi akte ivag med denna segelbat, Pegasus, tillsammans med 20 andra personer. Vi bodde i sma tranga klastrofobiska hyttar dar det gungade som fan, men uppe pa dack var det hur bra som helst! Vi seglade runtomkring Withsundays och oarna dar och akte till en strand som kallas Whitehaven som ar kand for att vara en av varldens vackraste strander. Den gjorde oss inte besvikna direkt. Vilket strand, helt otrolig. Vi tog kanske hundra kort dar. Pa segelturen ingick det aven snorkling och dykning. Man var tvungen att ha pa sig en slags vatdrakt som skulle "skydda" mot giftiga jellyfishs som kunde cirkulera i dessa vatten och precis innan vi bordade segelbaten skrev vi pa ett kontrakt dar det stod att om vi skulle bli sjuka, invalida eller dodade av dessa djur sa ar det inte agenturens fel. Hmm... Naval. Som tur var motte vi aldrig nagra maneter. Eller hajar.

Jag testade faktiskt att dyka, vilket jag ar sjukt stolt over. Jag har funderat pa att ta ett dykcert lange, lange, men har aldrig riktigt fatt tummer ur. Men nu fanns chansen att testa pa sa da sjalvklart ville jag prova. Jag trodde att man bara skulle fa prova att andas lite i tuberna vid vattenytan, men istallet sa fick jag och tva andra som aldrig heller hade testat att dyka, simma omkring i 30 minuter pa sex meters djup. Runt i Barriarrevet. Det kanns sa kul att forsta dyket nagonsin var dar! Det var laskigt, men jakligt haftigt. Det var nagot av det basta jag har gjort. Latt! Snorklingen var inte dalig den heller. Vi har sett sa mycket fiskar, som jag inte vet namnen pa. Eller jo, nar jag dok sag jag Nemo, clownfisken. Pa snorklingen andra dagen simmade vi runt med skoldpaddor, vilket ocksa var haftigt. Det var inga sma skoldpaddor direkt. Jag klappade tva. Alltsa, det finns sa mycket jag vill skriva om snorklingen och dyket och hela seglingen, men jag hinner liksom inte riktigt. Pa de datorerna som vi sitter pa nu funkar det inte heller att lagga upp bilder. Men imorgon tar vi oss ner till Surfers Paradise igen och da blir det nya bilder pa faceboook. Ett helt nytt gang frascha bilder! 

Precis nar vi kom tillbaka fran seglingen akte vi buss i tolv timmar ner till Harvey Bay och Fraser Island. Fraser Island ar en valdigt speciell o, helt uppbyggd pa sand, dar det finns manga olika typer av miljoer. Dar var i pa en guidad tur i tva dagar och vandrade i sand, regnskog, badade i kristallklara sjoar och sag valar, delfiner, dingos, massiva trad och lite mer sand. Ni forstar mer nar ni ser korten. Ja, nu har jag formodligen missat att skriva hur mycket som helst, jag sitter och skriver i raserfart har och ar sa stressad sa att jag skakar. Lugn. Ga in pa Annas resedagbokssida, sa kan ni lasa mer!

Som jag skrev innan sa aker vi till S.P i morgon igen. Nu ar vi i surfstaden Noosa, dar vi tyvarr bara hinner med tva dagar. Men det var skont att vila upp sig lite fran den intensiva veckan som precis gick.

Nu maste jag stanga ner, men vi hors snart igen. Kanske redan imorgon. Hoppas ni har det bra, mina vanner.


RSS 2.0